Historien om Eftersöksakuten

Historien om Eftersöksakuten

I september 2012 grundades UF-företaget, Eftersöksakuten UF, av oss tre stycken tjejer, Johanna, Sofia och Sofie. Det var under vårt tredje år på Karlbergsgymnasiet i Åmål som vi fick chansen att prova på att driva eget företag genom Ung Företagsamhet.

UF-företaget Eftersökakutens affärsidé blev att med den senaste teknologin tillsammans med Sveriges eftersöksjägare skapa en applikation som hjälper jägare att följa lagen och handla rätt i händelse av en skadeskjutning. Via appen Eftersöksakuten förmedlas kontakten mellan jägare och eftersöksjägare innan, under och efter jakt. Genom enkla steg, GPS-koordinater och smidig kontakt via samtal och sms, underlättas arbetet samtidigt som man följer lagen och minskar djurets lidande.

Om man tänker tillbaka så visste vi egentligen inte riktigt vad vi gav oss in på. Vi hade ingen jakterfarenhet, ingen jägarexamen och en av oss var till och med rädd för skogen. Kanske inte de bästa förutsättningar men vi har visat att alla kan lyckas bara man vill!

Vi har gjort en resa som vi aldrig kommer att glömma. Det är den resan som tagit oss dit vi är idag både vad gäller företag och privat. Varje dag lär vi oss nya saker och vi får med oss nya erfarenheter. Utvecklingen fortsätter och vi ser fram emot fortsättningen på vår resa!

 

Genom vår resa har vi haft några stunder som vi alltid kommer att minnas:

  • 20 december 2012 blev vi en av 12 finalister i tävlingen Bästa affärsplan.

 

  • 31 januari 2013 publicerades applikationen Eftersöksakuten på App Store.

 

  • 14 mars 2013 gjorde vi vår allra första företagspresentation i tävlingen Bästa UF-företag i Fyrbodal då vi hade gått vidare till final.

 

  • 24 mars 2013 var det UF-mässan i Fyrbodal - Våga Vara Egen 2013. Där vann vi Bästa tjänst, Bästa monter, Bästa produktutveckling och Bästa UF-företag i vår region Fyrbodal.

 

  • 6-7 maj 2013 gick SM i UF-företagande av stapeln där vi vann Bästa Tjänst och Bästa Produktutveckling samt fick en andraplats i Bästa UF-företag 2013. ”Storslam” kan man säga. Då höll vi även vår företagspresentation inför flera tusen människor.

 

  • 19 juli 2013 startade Eftersöksakuten upp som en Ekonomisk förening. Nu skulle vi ut i den riktiga företagsvärlden!

 

  • 13 augusti 2013 publicerades applikationen Eftersöksakuten på Google Play.

 

  • 17 november 2014 skrev vi på avtal om en innovationscheck från Vinnova. Dags att ta företaget till en ny nivå!

 

 

info@eftersoksakuten.se

www.eftersoksakuten.se

www.facebook.com/eftersoksakuten

 

sofie@eftersoksakuten.se

sofia@eftersoksakuten.se

johanna@eftersoksakuten.se

Är du eftersöksjägare och vill finnas tillgänglig i vår app och underlätta för jägaren och ditt eget arbete?

Kontakta oss!